Program


Utazás a Belső Gyermekhez imagináció | Imaginációs gyakorlatok – MAYER Éva képzőművész kiállítása

Utazás a Belső Gyermekhez imagináció | Imaginációs gyakorlatok – MAYER Éva képzőművész kiállítása

Mayer Éva képzőművész „Imaginációs gyakorlatok” című kiállításához kapcsolódóan – egy rövid beszélgetést követően – a kiállítótérben Elekes-Czaga Orsolya vezetésével kiscsoportban, biztonságos, intim légkörben a Belső Gyermeket hívó imaginációval lesz lehetőség dolgozni a képzeletünkben előhívódó gyógyító képek segítségével. A mindannyiunkban ott élő kicsi énünkkel, a Belső Gyermekkel való kapcsolatfelvétel, értő-érző odafordulás segíthet egy lépést tenni jelenlegi elakadásaink oldásában, álmaink valóra váltásában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 21. csütörtök, 18:00

Utazás a Belső Gyermekhez imagináció Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológussal
Mayer Éva képzőművész kiállításához kapcsolódóan

Az imagináció a latin imago szóbó ered, jelentése: kép, hasonmás, látszat.  A pszichológiában az imagináció egy olyan eljárás, mely során a korábban érzékszerveinkkel már érzékelt jelenségeket éli újra az elme új kontextusban, szakember kísérésével. Relaxált állapotban belső képeket hívunk elő strukturált módon, illetve az adott témához igazítva. A pszichés folyamatok alakot öltenek, a tudattalanunk sokszor szimbólumokkal üzen. A képalkotás során az élményeink tudatosulnak, így fejlődéshez, nagyobb fokú egészséghez vezetnek. A megengedő, befogadó viszonyulás során megtörténhet a saját válaszok megtalálása, a mély belátás, és az erő megérkezése a kívánt változáshoz.  

Mayer Éva képzőművész „Imaginációs gyakorlatok” című kiállításához kapcsolódóan – egy rövid beszélgetést követően – a kiállítótérben Elekes-Czaga Orsolya vezetésével kiscsoportban, biztonságos, intim légkörben a Belső Gyermeket hívó imaginációval lesz lehetőség dolgozni a képzeletünkben előhívódó gyógyító képek segítségével. A mindannyiunkban ott élő kicsi énünkkel, a Belső Gyermekkel való kapcsolatfelvétel, értő-érző odafordulás segíthet egy lépést tenni jelenlegi elakadásaink oldásában, álmaink valóra váltásában.  

// 

Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológus csaknem harminc éve foglalkozik a lélektani segítségnyújtással, pszichiátriai munkája mellett gyerekekkel is dolgozott. Férjével közös kutatási területe az ősi gyógyító rítusok, szertartások alkalmazása a jungi pszichológiával karöltve, ami egy imaginatív technika kidolgozását jelentette az akadémikus gyógyításban. Gyermekei érkezéséig az utóbbi években magánrendelés keretein belül fogadta a klienseket. 

Időpont: 2023. szeptember 21. (csütörtök) 18:00–19:30

Közreműködők: Elekes-Czaga Orsolya klinikai szakpszichológus és Mayer Éva képzőművész

Maximális létszám: 20 fő

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programokon való részvétel 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak 200 Ft. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményekre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép //
Mayer Éva: Terra incognita XI. (részlet), 2021; egyedi vegyes technika, 58 × 67cm

 

Ajánló


Az előadás-sorozat a harmadik alkalomtól tematikus módon beszél a nőművészetről. Míg az előző előadáson a testképről volt szó, most a…

Gimesy Péter művészettörténeti előadása Edvard Munch (1863–1944) festőművész születésének 160. évfordulója alkalmából

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!