Program


Tárlatvezetés és workshop SZIRMAY ZSANETT vezetésével | SOUNDWEAVING

Tárlatvezetés és workshop SZIRMAY ZSANETT vezetésével | SOUNDWEAVING

Szirmay Zsanett Soundweaving című kiállításához kapcsolódó tárlatvezetés és műhelyfoglalkozás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 23. péntek, 18:00

Tárlatvezetés és workshop SZIRMAY ZSANETT vezetésével | SOUNDWEAVING

A tárlatvezetés és műhelyfoglalkozás keretében a résztvevők megismerkedhetnek Szirmay Zsanett Soundweaving című kiállításának tervezési folyamatával az ötlettől a kivitelezésig a projekt útját is bemutatva, valamint önállóan megtervezhetik a hímzésből készült saját kreatív dallamaikat, melyeket egy speciális lejátszóval lehetőség lesz meghallgatni. A műhelyfoglalkozást 14 éves kortól a vizuális- és zeneművészet iránt érdeklődő személyek mellett, minden korosztály számára ajánljuk. 

> Maximális létszám: 15 fő

> Időpont: 2024. február 23. (péntek) 18:00

> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

//

A Soundweaving Szirmay Zsanett textilművész interdiszciplináris, integratív projektje, melynek lényege a lyukkártyás-zengőfésűs zenelejátszóra átírt tradicionális textilminta és annak hangi leképzése. A transzformáció során a magyar népi keresztszemes minták, az iszlám szőnyegminták és japán motívumok lézervágott textilekké, a textilmotívumok pedig dallammá alakulnak. A Soundweaving egyszerre hat több érzékszervre és interakcióra invitál. A műfaji határokat feszegető textil- és hanginstalláció négy kontinens dallam- és motívumvilágát jeleníti meg.

A népművészet, a design és a zene határterületeit ötvöző projekt többféle médiumot használ, több síkon kommunikál. Egyként tartozik az analóg és a digitális világhoz, amennyiben a kézzel készült hímzések, szőnyegminták lézervágott minták formájában értelmeződnek át. Ugyanakkor a vizuális világ auditív módon jelenik meg benne, illetve a zene grafikai karaktere jut szerephez a dallamsorok felépítésénél.  A kortárs képzőművészet határterületeit feszegető alkotás egyazon időben jeleníti meg a hagyomány és a technika, valamint a vizualitás és az auditív találkozását. A bináris kódrendszerre megfeleltethető pixelgrafikus átírás Szirmay Zsanett textilművész unikális ötlete. A minták zenei átírását Tárkány-Kovács Bálint és Vikukel Dániel zenész, zeneszerzők alakították egyperces etűdökké.

SZIRMAY ZSANETT textiltervező, grafikus, művésztanár 

2017-ben végzett a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) textiltervező mester szakán. Rendszeres kiállítója a Magyar Elektrográfiai Társaságnak, melynek 2013-tól tagja. 2014-től a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tagja. 2015-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet képviselte a frankfurti Heimtextil szakvásáron. 2017-ben a Budapest Design Hét keretén belül résztvevője a Smart Design versenynek egy okos kísérleti hangzó jacquard szövettel, melynek fejlesztésén jelenleg is dolgozik.

A tárlat megtekinthető 2024. február 13-tól március 13-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

A Cziffra György Fesztivál és a Hegyvidék Galéria közös szervezésű eseménye.
További információ: hegyvidekgaleria.hu és cziffrafesztival.hu
Támogatók: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
Kiemelt szponzor: MVM

 

Fotó // Fövényi Sándor

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!